top of page

Menneskene

Selskapets styre og nøkkelroller

Om oss: Team
P1620409-2.jpg

Bjarte Iversen

CTO | medgrunnlegger | styremedlem

Iversen har jobbet med programmering av automatiseringsløsninger for komplekse økonomiavdelinger og regnskapsbyrå i en mannsalder. Bygde første selvlærende automatiseringsalgoritme på 90-tallet. Har også vært medgrunnlegger i regnskapsbyrå før teknologiutvikling fikk fokus.

bjarte alfakrøll gunda.no

P1620423-2.jpg

Arnt Dietel

forretningsutvikling | medgrunnlegger | styremedlem

Dietel har erfaring fra salg, marked- og forretningsutvikling innen bank, finans, forsikring og automatiseringssystemer. Brenner spesielt for åpen innovasjon, hindre uønsket konsolidering og involvere kunder i de største beslutningene.

arnt alfakrøll gunda.no

P1620406-2.jpg

Gudrun Jebsen

styreleder

Jebsen er utdannet innen IT, økonomi og ledelse. Begynte sin karriere innen programmering og programvareutvikling, og har senere jobbet med kurs, opplæring, salg, ledelse og forretningsutvikling. Etter 5 år som norgessjef i et internasjonalt selskap, ønsket hun å fokusere lokalt. Jebsen var med å starte Eminent People. Hun har også vært medgründer av Tigo AS, Seniorene AS og Studentbolig Bergen AS. I dag jobber hun med forretningsutvikling og styrearbeid og som business angel.

P1620403-2.jpg

Øyvind Vaksvik

styremedlem | medeier Gunda | daglig leder Frekhaug Regnskap

Vaksvik leder ett av Vestland mest lønnsomme regnskapsbyrå. 24 års erfaring som autorisert regnskapsfører. Etablerte Frekhaug Regnskap i 2008 og gjennom naturlig vekst, skalert selskapet til 14 ansatte fordelt på 3 kontorer i fylket. Vaksvik har en fremoverlent holdning til teknologi og ble medeier av Gunda Software AS ved etablering av selskapet i slutten av 2020.

Selskapets opprinnelse

Gunda Software AS

Gunda Software AS ble grunnlagt i 2020 når Bjarte Iversen og Arnt Dietel bestemte seg for å bygge et kundesentrisk selskap med glede og trivsel i bunn. Dette i kombinasjon med teknologidistribusjon som ikke eksisterte i det norske markedet. En digital regnskapsmedarbeider som en tjeneste. Rett og slett fjerne behovet for robotiseringskonsulenter ved lansere en helt ny forretningsmodell som lar selv de minste aktørene få en mulighet til å konkurrere på samme vilkår som de største.

Valget av bedriftsnavn var enkelt. I mange år har Iversen, med glimt i øyet brukt benevnelsen "Gunda på regnskap" i dialog med Nordens mest komplekse økonomiavdelinger. "Gunda" er en variant av kvinnenavnet Gunn som har opprinnelse i de norrøne ordene gunnr som betyr «kamp», «strid» eller «krig». Som selskap går Gunda Software AS til krig mot manuelle arbeidsoppgaver som skaper friksjon på arbeidsplassen.

Bjarte Iversen f. 1974 har arbeidet med programmering i en mannsalder. Spesielt automatiseringssystemer tilknyttet regnskap- og økonomiavdelinger for store og små bedrifter. Allerede på 90-tallet bygde Iversen selvlærende teknologiske løsninger som har vært med på å forme selskapets filosofi for å løse robotiseringen av regnskapsbyråers manuelle arbeidsoppgaver.

Arnt Dietel f. 1984 har sin bakgrunn fra salg og marked innen bank, forsikring og automatiseringssystemer. Dietel brenner for åpen innovasjon som igjen har dannet grunnlaget for den kundesentriske tilnærmingen til Gunda Software AS. På en studiereise til San Francisco ble beslutningen om å utnytte robotiseringsteknologi med alternativ forretningsmodell og dialog med Iversen ble opprettet.

Basert på grunnleggernes hypoteser ble det gjennomført en analyse av regnskapskonsernet Vekstra. Behov for automatisering av manuelle arbeidsoppgaver som ikke ivaretas av økonomisystemer ble bekreftet. I dag utfører regnskapsbyråer en rekke små manuelle arbeidsoppgaver som i løpet av et år blir til mye tidsbruk. I tillegg terminer med høye arbeidstopper som skaper stor friksjon for både byrå og ansatte.

Gunda Software AS ble i 2021 tatt opp i Startuplab, Norges mest anerkjente oppstartsmiljø for teknologibedrifter.

 

Gunda Software AS ble i 2021 innvilget Kommersialiseringstilskudd fra Innovasjon Norge for å ferdigstille minste levedyktige produkt. 

bottom of page